Emily van Loon uit Zeist wil postpartum depressie uit taboesfeer halen met boek

emily van loon kraamfeest in de regen

Emily van Loon uit Zeist heeft een boek geschreven met een missie: beter kijken naar psychiatrische problemen die kunnen spelen rondom het krijgen van een baby. Met haar boek ‘Kraamfeest in de regen’ wil Emily het onderwerp verder uit de taboesfeer halen.

Een kraamfeest in de stromende regen is wel het laatste wat je verwacht als je een baby krijgt. Bij Emily van Loon werd dit waarheid: de eerste vreugde rond het krijgen van haar zoontje Noah werd ruw verstoord door een zware regenbui. Deze regenbui ging over in een regelrechte wolkbreuk: Emily kreeg een postpartum – ook wel postnatale – depressie na de geboorte van haar tweede kind.

Het was zo erg dat zij samen met hem drie maanden opgenomen moest worden op een Moeder-Baby unit, een specialistische psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Haar verhaal begint bij de zwangerschapstest voor haar tweede kind en eindigt uiteindelijk thuis. Grotendeels hersteld en boven alles gelukkig met haar gezin.
Het boek wordt sinds 24 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout uit Soest. Het boek kost € 20,50 en is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, waaronder Bol.com

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?