Een magische ontmoeting: Sinterklaas op bezoek bij het asielzoekerscentrum in Zeist

© Jan Boeve

Op dinsdag 21 november bezoeken Sinterklaas en het WOLKENTHEATER het asielzoekerscentrum in Zeist. Dit belooft een betoverend spektakel van samenhorigheid en vreugde te worden.

Vanaf 20 november tot 5 december bezoeken het WOLKENTHEATER, een stichting die theatervoorstellingen verzorgt voor kinderen in AZC´s, en Sinterklaas diverse asielzoekerscentra in Nederland. Ook het asielzoekerscentrum in Zeist krijgt hoogbezoek.
De kinderen in de Nederlandse AZC’s zijn bekend met het verhaal van Sinterklaas en via een voorstelling van het WOLKENTHEATER krijgen ze de kans om zelf deel te nemen aan deze Nederlandse traditie. “Het zien van de lachende gezichtjes bij vluchtelingenkinderen is voor ons het grootste compliment dat we kunnen krijgen. Laten we samen de wereld van deze kinderen verlichten met lachende gezichtjes en stralende hoop”, benadrukt Adrijan Siniša Rakić.

ZIE OOK:
Sinterklaas in Zeist 2023: dit staat er op het programma

Stichting het WOLKENTHEATER werd in 1993 opgericht door Adrijan Siniša Rakić, een vluchteling uit het voormalig Joegoslavië. Middels het theater probeert Rakić de deuren naar de Nederlandse tradities, cultuur en samenleving te openen. Op 21 november om 19:30 is het WOLKENTHEATER te zien en te beleven in de AZC in Zeist.

Wil je meer informatie over het WOLKENTHEATER of de stichting steunen? Dit kan via www.wolkentheater.nl
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?