Dodenherdenking Zeist 2024: dit is het programma

monument walkartpark

Monument in het Walkartpark © De Zeisterkrant

Op 4 mei 2024 vindt de Dodenherdenking plaats. De bijeenkomst vindt plaats bij het monument in het Walkartpark. Het programma begint met een stille tocht van het gemeentehuis naar het monument in het Walkartpark.

Om 19.15 uur vertrekt de stille tocht, begeleid door Jonathan, van het gemeentehuis naar het monument in het Walkartpark. Om 19.25 uur, bij aankomst in het park, laat het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap koraalmuziek horen.
Vervolgens zal de voorzitter van het 4 en 5 mei Comité, Vincent van den Voorden, een welkomsttoespraak houden. Daarna houdt Joyce Langenacker een toespraak en zal de heer Derk Boswijk, lid van de Tweede Kamer en reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht een voordracht houden. Ook Lars Snijders Blok, een 11-jarige leerling van de Zeister Vrije School, houdt een voordracht.

Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte gehouden. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus gespeeld en vindt er een kranslegging plaats. Er is daarna ook de gelegenheid om kransen of bloemen te leggen voor het Indisch Monument en het Joods Monument.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?