Culinair evenement 24H Chefs komt naar Zeist

24h kerckebosch culinair evenement

Enkele topchefs die meedoen aan het evenement. © A. Popken

Op 26 en 27 mei komt 24H Chefs naar Kasteel Kerckebosch in Zeist. Het is een culinair buitengewoon evenement dat zijn opbrengst schenkt aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. 

24H Chefs is een kookmarathon waarbij 24 topchefs 24 uur lang belangeloos koken voor het goede doel. Elk uur bereidt een andere chef een tweetal gerechten die samen met de gerechten van 2 andere chefs het menu vormen. Elke drie uur (dag en nacht!) kunnen gasten plaatsnemen en genieten van deze culinaire verrassing, bereid door drie verschillende chefs. Bij elk gerecht vertellen de chefs met passie over wat er precies voor je staat en hoe je het best kunt eten, zodat je optimaal kunt genieten
Naast het 24-uurs diner is er ook een culinaire markt en een veiling waar je zonder ticket toegang toe hebt. In de prachtige tuinen rondom het kasteel komen kraampjes waar lokale ondernemers en restaurants hun specialiteiten laten zien en waar je voor een kleine prijs van kunt genieten. Zo kunnen buurtbewoners ook zonder ticket genieten van deze festiviteit. 

ZIE OOK:
Video: Piloot maakt hart boven het Prinses M√°xima Centrum

Het evenement is ontstaan in 2013 en ge√Įnspireerd door 3FM Serious Request. “In het begin bracht ik zelf vaak een bedrag naar Serious Request, maar dit was op een gegeven moment niet meer genoeg voor mij. Ik wilde gewoon meer doen en toen kwamen we met dit evenement“, vertelt Tjitze van der Dam, organisator en bedenker.

Omdat het 24 uur duurt, moeten sommige koks ook ’s avonds hun gerechten maken. Dit werd niet meteen goed ontvangen, maar volgens velen die dat nu hebben meegemaakt, is het bijzonderste tijdstip om te koken. Het evenement heeft even stilgelegen, maar is dit jaar voor de 5e editie weer van start gegaan.
We willen natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor dit prachtige doel. Voor sommige gasten, maar ook voor een aantal chefs, heeft dit doel een speciale connectie in hun eigen leven, wat ervoor zorgt dat deze activiteit nog meer mensen raakt en een bijzondere dag en nacht cre√ęert“, volgens Van der Dam.

Tekst gaat verder onder de foto.

culinair proeven bij kasteel kerckebosch
© A. Popken

Enkele van de topchefs die meedoen aan dit evenement zijn Yornie van Dijk, Niven Kunz, en Devin Looijschelder, die allemaal hun eigen stijl en passie laten zien in de gerechten die ze voor de gasten hebben bereid.
Van Dijk neemt dit jaar de uitdaging met zijn team aan en gaat ’s avonds werken. “Ik heb een jong team dat het zeker aankan. Je kunt gewoon niet beschrijven hoe het is om rond dat tijdstip te werken aan iets waar je van houdt“, volgt Van Dijk. “De avond is intens. Misschien een beetje vreemd voor sommigen, maar het is het zo waard om het mee te maken. Je krijgt een hele andere ervaring dan overdag. Ook de chefs beleven dit anders dan normaal. Sommigen halen een nachtje door terwijl anderen net wakker zijn geworden“, vertelt Van der Dam

top chefs kasteel kerckebosch
© A. Popken
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?