Burgemeester Koos Janssen sluit met spoed woning in Zeist na drugsvondst

politie zeist

Ter illustratie © De Zeisterkrant

Op vrijdag 15 september heeft de politie een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in een woning in Brugakker in Zeist. Voor burgemeester Koos Janssen reden genoeg om de woning met spoed te sluiten voor vier weken. Binnen dit termijn wordt beoordeeld of de woning langer gesloten blijft.

We zien dat drugscriminaliteit zich steeds vaker verplaatst naar woonwijken. Het sluiten van de woning is een maatregel om de omgeving te beschermen“, aldus burgemeester Koos Janssen die tot dit besluit is gekomen.
De aanwezigheid van grote hoeveelheden drugs brengt ernstige risico’s met zich mee. Omwonenden lopen ongevraagd gevaar om met geweld en andere vormen van criminaliteit geconfronteerd te worden“, meldt de gemeente Zeist.

Door de sluiting is het betreden van de woning niet langer toegestaan. De gemeente en politie roepen inwoners op hun vermoedens te melden. Op die manier kunnen criminele activiteiten worden aangepakt. Dit kan anoniem gemeld worden via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?