Bomen planten tijdens het Tree Fest in Voedselbosrand ´t Volle Bos in Vollenhove

Beeld er illustratie ©Canva

Zaterdag 18 november wordt in Voedselbosrand ´t Volle Bos in Vollehove het Tree Fest gevierd. Tijdens dit evenement worden bomen gepland en kun je voedselbosgerechten proeven.

Tijdens het feest worden er zo’n 40 bomen geplant. “In de zomer is het hier eigenlijk te heet doordat de zon er vol op staat. Sommige planten kunnen daar niet goed tegen. Er is meer schaduw nodig”, aldus voedselboswachter Miranda.
Toch zullen niet alle geplante bomen er blijven staan. Voedselboswachter Julian legt uit waarom: “Gaandeweg halen we de bomen weer weg en vervangen we ze door fruitbomen. Er komen dus steeds minder pioniers en steeds meer bomen om van te eten”

ZIE OOK:
Figuranten gezocht voor opname videoclip van Jessey Fields in Zeist

Naast het planten van bomen zijn er die dag ook andere activiteiten. Zo kun je broodjes bakken boven een vuurkorf of boomjuwelen maken door het beschilderen van kastanjes. Het Tree Fest duurt van 11.00 tot 15.00 en iedereen is welkom.

Crowdfunding
Om de aanschaf van de bomen, planten en materiaal te kunnen bekostigen is de Voedselbosrand in samenwerking met de Pollinators, een beweging die zich inzet voor het welzijn van bestuivende insecten, een crowdfunding gestart. Deze actie loopt (verlengd) nog tot eind november en doneren kan via deze link


zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?