Stond er een kasteel op de plek van Slot Zeist? Boek geeft antwoord op vragen over ‘Huijs te Seijst’

boek huis te seijst ar stramrood

© Via Ar Stroomrood

Is Slot Zeist écht gebouwd op de fundamenten van een oud middeleeuws kasteel? In het boek ‘Het Huijs te Seijst: fictie of werkelijkheid?’ geeft auteur Ar Stramrood antwoorden op veel vragen over het ‘Huijs’. Het boek is vanaf nu te bestellen en verschijnt medio dit jaar.

Er wordt veel getwijfeld over of er een kasteel heeft gestaan op de plek waar nu Slot Zeist te vinden is. Dat bracht Ar Stramrood ertoe om op onderzoek uit te gaan: “Al die twijfels, dat is jammer. Het was zo’n mooi, spannend verhaal, het imposante en fraaie Slot Zeist, uithangbord van de gemeente Zeist en toeristische trekpleister, gebouwd op de fundamenten van een middeleeuws kasteel“.
In het ongeveer 150 pagina tellende boek, dat ook veel afbeeldingen bevat, wordt er onder meer gekeken naar de erkenning van het Huijs en of dit voldoende bewijs om aan te tonen dat het Huijs echt heeft bestaan. “Een speurtocht door het verleden op zoek naar sporen van dit oude kasteel. Over deze speurtocht en de resultaten daarvan schrijf ik in mijn boek“, aldus Stramrood.

Het boek verschijnt medio dit jaar en is nu al te bestellen voor een introductieprijs van € 12,50. na 1 juli 2024 is de prijs 15 euro. Bestellingen kunnen gedaan worden via ar.stramrood@gmail.com. Inwoners van Zeist krijgen het boek persoonlijk door de schrijver thuisbezorgd, indien gewenst met een opdracht.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?