Bermbrigade Zeist wordt getrakteerd op lekkers tijdens World Clean Up Day

bermbrigade zeist world clean up day

Beeld: World Clean Up Day in Zeist wordt afgesloten bij Vishandel Vossole. ©De Zeisterkrant

Vandaag is het World Clean Up Day. Overal in de wereld wordt er zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd door vrijwilligers. Ook in Zeist, waar Bermbrigade Zeist vanmorgen vroeg op verschillende plekken een uur lang zwerfafval heeft opgeruimd. Na afloop eindigden de vrijwiligers bij Vishandel Vossole voor wat lekkers.

Vanmorgen om 10.00 uur startte Bermbrigade Zeist op drie verschillende plekken in Zeist. Onder meer in de wijk Kerckebosch werden de handen flink uit de mouwen gestoken. Veel vrijwilligers liepen ook hun eigen rondje, zoals ze dat maandelijks doen bij Bermbrigade Zeist.
Meer dan tien volle vuilniszakken was al het resultaat na slechts één uur vuilprikken. “Het zijn voornamelijk blikjes, sigaretten en schoonmaakdoekjes die we tegenkomen“, laat een van de vrijwilligers weten. Een andere vrijwilliger deelt dat er onderweg een auto stopte: “De bestuurder vroeg waar hij zich kon opgeven om de volgende keer mee te lopen!”, meldt ze vol enthousiasme.

“Dat kan altijd! Elke eerste zaterdag van de maand gaan we op pad! Heb je dat gezegd?”, reageert een glimlachende wethouder Wouter Catsburg, die ook als vrijwilliger bij Bermbrigade Zeist actief is.

BEKIJK OOK:
Vrijwilligersmarkt Zeist op 17 september in gemeentehuis

Om 11.00 uur eindigden de vrijwilligers hun jacht op zwerfafval bij Vishandel Vossole. Dat kwam goed uit, het Zeeuws Mosselfeest vindt namelijk vandaag plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen er mosselen geproefd en gekocht worden onder het genot van een lekker drankje.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?