BBB in Facebookgroep Zeist Peiling op dit moment de grootste

peiling provinciale statenverkiezing facebook zeist

De poll op Facebookpagina Zeist © Facebook

Facebookgroep Zeist, veruit de grootste online community in de gemeente, heeft een peiling gemaakt voor de Provinciale Statenverkiezing. Inmiddels hebben al 131 mensen hun politieke voorkeur uitgebracht. Op het moment van schrijven is de BoerBurgerBeweging (BBB) het populairste.

Met 18% van de 131 stemmen is de BoerBurgerBeweging op dit moment het populairste, gevolgd door PVV (11%), Groenlinks (10%) en VVD (10%). Bekijk de actuele uitslag bij Facebookpagina Zeist.
Of dit een goede weerspiegeling is van de werkelijkheid? Dat zou goed kunnen: bij de vorige peiling voor de Provinciale Statenverkiezing was Forum voor Democratie het populairste, die toen ook landelijk het populairst bleek.

ZIE OOK:
ChristenUnie verkiest Henriëtte Rikkoert als lijsttrekker Provinciale Statenverkiezing

De Facebookpagina wil de komende tijd meer informatie gaan plaatsen over de Provinciale Statenverkiezing: “We gaan de aankomende anderhalve week zoveel mogelijk informatie plaatsen over wat de verkiezingen inhouden op 15 maart en natuurlijk waar je kan stemmen“, aldus Paul Koster, eigenaar van de Facebookgroep.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?