Bakker Albert verplaatst de productie naar Nijkerk

bakker albert zeist

Beeld: Pui Bakker Albert. © De Zeisterkrant

Bakker Albert heeft vanwege de hoge energiekosten besloten om de productie te verplaatsen naar een energievriendelijke bakkerij in Nijkerk: de moderne bakkerij van Bakkerij Van Looijengoed.

Eerder dit jaar is Bakker Albert al overgenomen door Bakkerij Van Looijengoed. Deze bakker produceert brood op een energiezuinige manier. Zo is er sprake van een op olie gestookte oven – in tegenstelling tot de op gas gestookte oven bij Bakker Albert – en is het dak van de bakkerij bedekt met zonnepanelen.
Een groot gedeelte van het assortiment van Bakkerij Albert is al reeds afkomstig van Bakkerij van Looijengoed. Of er producten zullen verdwijnen is nog niet helemaal bekend: “De komende tijd zal er worden gekeken welk specifiek ‘Albert’-assortiment gemaakt kan blijven worden in Nijkerk en welke alternatieve producten er zullen worden aangeboden“, aldus Saskia van Montfrans, regiomanager van Bakkerij van Looijengoed.

Dankzij deze verandering zal er niemand ontslagen worden: “Zij zullen met alle kennis en kunde die zij hebben ontwikkeld in Zeist aan de slag gaan in Nijkerk“, meldt Van Montfrans aan deze krant. Wel zonder bakker Albert zelf, hij gaat wat anders doen.

De winkel blijft gewoon geopend. “In de winkel zal nog steeds de heerlijke geur van versgebakken brood- en koekproducten aanwezig zijn“, benadrukt de regiomanager.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?