Ava Latul gekozen als nieuwe kinderburgemeester van Zeist

ava latul kinderburgemeester zeist

Ava Latul, binnenkort de nieuwe kinderburgemeester van Zeist © Gemeente Zeist

Ava Latul is gekozen door een jury als nieuwe kinderburgemeester van Gemeente Zeist. Tijdens de raadsvergadering op 10 september 2024 zal Ava officieel beëdigd worden en neemt zij voor de komende twee jaar het stokje over van Yehailey Adawde

Vijftien kinderen stelden zich kandidaat als nieuwe kinderburgemeester voor de gemeente Zeist. Donderdag 20 juni was de selectiemiddag in de raadzaal van het gemeentehuis. De gegadigden hebben in twee rondes gesprekken gevoerd met de jury, die onder meer bestond uit de huidige kinderburgemeester Yehailey Adawde en burgemeester Joyce Langenacker.  “Voor de jury was het indrukwekkend om te zien hoe goed de kinderen zichzelf presenteerden in hun eerste sollicitatiegesprek“, meldt Gemeente Zeist.
Uiteindelijk is Ava Latul gekozen als de nieuwe kinderburgemeester van Zeist. Haar enthousiasme, vele ideeën en het gemak waarmee ze de gesprekken voerde heeft de jury overtuigd van deze keuze. Joyce Langenacker heeft veel vertrouwen in de opvolgster van Adawde: “Ik heb vertrouwen dat Ava met haar enthousiasme de stem van kinderen in Zeist zal vertegenwoordigen horen“.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?