Aftrap Zeister Muziekdagen

Aftrap Zeister Muziekdagen

Beeld: Ter illustratie. © Canva

Zaterdag 13 augustus is het zo ver, de jaarlijkse Zeister Muziekdagen gaan van start. Wat kun je dit weekend zoal verwachten? Wij zetten het op een rij.

Zaterdag 13 augustus – Cuarteto Quiroga

Op zaterdag vindt het openingsconcert plaats uitgevoerd door het Spaanse Cuarteto Quiroga samen met Israëlische cellist Gavriel Lipkind. De winnaar van het Spaanse National Music Prize 2018, dankt zijn naam aan de legendarische Gallische violist Manuel Quiroga. De leden van Cuarteto Quiroga doceren onder andere aan instituten als het Conservatorio Superior in Zaragoza en zijn gedreven leermeesters op het gebied van kamermuziek.
Wat kun je verwachten? “Energieke spontaniteit en verbluffende lyrische lijnen die je hart doen smelten”, meld Zeister Muziekdagen.

Prijs €35/30/10 inclusief pauzedrankje
Tijd: 20:15 – 22:15
Locatie: Oosterkerk

Meer informatie vind je op de website van de Zeister Muziekdagen

LEES OOK:

Zeister Muziekdagen in Beauforthuis
Zondag 14 augustus – Cuarteto Quiroga & Viride Kwartet

Op zondag spelen de masters van het Cuarteto Quiroga weer maar dan samen met ons kwartet-in-residence, het Viride Kwartet. Dit kwartet is opgericht in 2017 toen de vier musici nog leerlingen waren aan het de School voor Jong Talent aan het Koninlijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels zijn ze doorgestroomd naar de bacelor opleiding van het instituut.
Het Viride Kwartet traden diverse keren op in Podium Witteman en in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Ook namen zij al eerder deel aan de Zeister Muziekdagen. Samen met Cuarteto Quiroga spelen zijn het beroemdste octet ooit, het Medelssohns octet, gecomponeerd door Felix Medelssohn.

Prijs €35/25/10
Tijd: 20:15 – 21:15
Locatie: Theater Slot Zeist

Meer informatie vind je op de website van de Zeister Muziekdagen

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?