Aandacht voor respect bij jongeren tijdens ‘Week van Respect in Zeist’

week van respect in zeist

Ter illustratie © Canva

Van 6 tot en met 12 november is het de Week van Respect in Zeist. Gemeene Zeist zet zich samen met verschillende organisaties in om het belang van respect onder jongeren te benadrukken.

Op veel scholen in Zeist is respect deze week het onderwerp van gesprek. Afgelopen maandag volgende verschillenden klassen van het CCZ een interactieve theatervoorstelling, waarin zij onderzochten wat respect voor hen betekent.
In de gemeente Zeist bouwen we samen aan een respectvolle toekomst voor onze jongeren. Met gastlessen, interactieve theatervoorstellingen en de betrokkenheid van sportverenigingen, het jongerenwerk en ons KunstenHuis laten we hen zien hoe belangrijk het is om respectvol met zichzelf en anderen om te gaan. Respectvol ben je gewoon, zowel op school als in vrije tijd“, meldt wethouder Angèle Welting.

ZIE OOK:
Let op: komende week Het Rond voor gemeentehuis afgesloten voor autoverkeer

Gedurende de week zullen burgemeester Koos Janssen, wethouders Angèle Welting, Laura Hoogstraten en Walter van Dijk op diverse scholen gastlessen geven. Ook een wijkagent een gastles verzorgen om het gesprek over respect voort te zetten.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?