Column: Verkeerd voetbalshirtje voor nieuwe burgemeester?

columnist robbert tigchelaar zeisterkrant

Onlangs is onze nieuwe burgemeester ge√Įnstalleerd: Joyce Langenacker. Zij was tot haar be√ędiging als burgemeester van Zeist, burgemeester van Ouder-Amstel. Bij haar afscheid kreeg ze cadeaus. Een daarvan was een voetbalshirt van Ajax, met daarop ‘Ouder-Amstel’ en de ambtsperiode van Langenacker: 2017-2024.

CDA Zeist haakte hier grappig op in door Langenacker te verrassen met een voetbalshirt van FC Utrecht. Op X, voorheen Twitter, is een glimlachende fractie te zien op een foto waar het shirt aan de nieuwe burgemeester overhandigd wordt. Fluitman wijst naar de camera.

Het goedbedoelde cadeau valt echter niet bij iedereen in de smaak. Zo had CDA Zeist een shirt moeten geven van een lokale voetbalclub. Bijvoorbeeld van Saestum of Voetbalvereniging Jonathan. Zelfs over de maat van het shirt wordt geklaagd: het had een maatje kleiner moeten zijn. Het zijn met name lokale politici die zich hier druk om lijken te maken.
Toch is de keuze voor een shirt van FC Utrecht helemaal niet zo gek. Los van het feit dat Zeist natuurlijk in de provincie Utrecht ligt.

Begin december verscheen er namelijk een interview in De Nieuwsbode waar Langenacker het volgende meldde: “Ik ben een enorm voetballiefhebber en heb een seizoenskaart voor Ajax, ik hoop dat ik de Utrecht-fans in Zeist nu niet tegen de schenen schop“. Zoals Politiek in Zeist (@zeistK) dan ook benadrukt op X: “Ouder-Amstel ligt onder de rook van Amsterdam, zoals Zeist van Utrecht“.

Laten vooral beseffen dat het hier gaat om een geschenk: een vrijwillige uitwisseling van een product zonder betaling of tegenprestatie. Van mening dat een shirtje van Saestum of Jonathan een passender cadeau had geweest? Grijp je kans: koop er een en geef hem cadeau!
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?