Mooie verbroedering tijdens Zeister Smartlappenfestival

columnist robbert tigchelaar zeisterkrant

Wie de afgelopen weken een kijkje heeft genomen op social media kan het niet ontgaan zijn: morgen vindt het eerste Zeister Smartlappenfestival plaats. In het centrum van Zeist treden verschillende artiesten op bij diverse horecagelegenheden. Maar, er zal deze dag niet alleen verbroedering zijn van inwoners tezamen die het levenslied meebl√®ren .

Het is namelijk goed merkbaar dat verschillende horecagelegenheden voor deze dag hun krachten bundelen om er een geweldig succes van te maken. Er is een compleet programma met een geringe overlapping, waardoor je als Zeistenaar van locatie naar locatie kunt wandelen.

En, de locaties promoten niet alleen zichzelf op social media, maar ook hun Zeister collega’s: “Ook bij onze buren De Schavuit wordt het een mooie avond! Top!“, meldt Caf√© Sherlock Zeist, om een voorbeeld te geven. Op de ramen van verschillende locaties prijkt de poster, waar ze met z’n allen opstaan.
Naast de horecagelenheden zelf, zijn er ook andere partijen uit Zeist die hun steentje bijdragen. De spandoeken, die al enkele weken boven de Slotlaan wapperen? Die zijn opgehangen door Peter van Schoonmaakservice van De Kamp uit Zeist, die zijn ladder voor ramen lappen gebruikte voor smartlappen.

En ook Gemeente Zeist was niet te beroerd om haar steentje bij te dragen: zij zorgde voor een subsidie en adviseerde de organisatie om noodzakelijke vergunningen aan te vragen. “Het was en is een leuke samenwerking met de gemeente. Mag ook wel eens gezegd worden“, meldt de organisatie tevreden.

Kortom, Zeist is morgen op z’n best verbroederd. Proost!
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?