Afvalkalender Zeist: alles wat je moet weten

afvalkalender zeist

© RMN

Ben je benieuwd wanneer het afval op jouw adres in Zeist opgehaald wordt? Dan kun je de afvalkalender raadplegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Na het invullen van jouw postcode en huisnummer, kun je de afvalkalender raadplegen via de website van RMN. Je kunt deze ook bekijken via de app. In dit achtergrondartikel lichten wij toe hoe dit werkt.

Wat kun je allemaal zien in afvalkalender?

Laten we eerst kort op een rij zetten wat je allemaal kunt zien in de Afvalkalender van Zeist. Met verschillende kleuren en iconen kun je bekijken wanneer de volgende afvalsoorten worden opgehaald op de kalender:
  • Restafval (grijs)
  • Groente, fruit en tuinafval (groen)
  • Papier (blauw)
  • Plastic, metalen- en drankverpakkingen (oranje)
  • Kerstboom (lichtgroen)
afvalkalender zeist iconen
Zo ziet de afvalkalender eruit. © RMN

In bovenstaande afbeelding is bijvoorbeeld te zien dat RMN op 2 januari restafval inzamelt en op 10 januari kerstbomen ophaalt.

Afvalkalender Zeist raadplegen

Er zijn twee manieren om de actuele afvalkalender van Zeist te raadplegen. Dit kan namelijk via de website van RMN of via de app. We bespreken beide methodes.

Afvalkalender Zeist via de website

Geen smartphone tot je beschikking? Dan kun je de Zeister afvalkalender ook gewoon via de website van Reinigingsbedrijf Midden Nederland bekijken. Via de speciale pagina op de website kun je na het invullen van je postcode en je huisnummer, zien wanneer het vuil in jouw wijk wordt opgehaald.
afvalkalender zeist via website rmn
Om de afvalkalender van jouw wijk te zien, moet je je postcode en huisnummer invullen. © RMN

Na het invullen van jouw gegevens zie je de kalender voor jouw wijk.

Afvalkalender Zeist via de app

Het is ook mogelijk om de afvalkalender van Zeist via de app van Reinigingsbedrijf Midden Nederland te bekijken. Deze app is vorig jaar volledig vernieuwd. De app heeft een aantal voordelen ten opzichte van de website. Zo kun je notificaties krijgen, zodat je nooit vergeet om het afval op tijd buiten te zetten. Daarnaast kun je ook eenvoudig navigeren naar een bepaald type afval.

nieuwe rmn app zeist
De afvalkalender van in RMN app. © De Zeisterkrant

De app is gratis en beschikbaar voor zowel iOS als Android toestellen. Download de RMN app via Google Play of de Appstore. Net als bij het raadplegen van de afvalkalender via de website, dien je ook in de app je postcode en je huisnummer in te vullen.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?