Najaarsconcert Rijssens Mannenkoor in Oude Kerk te Zeist

rijssens mannenkoor ad

© Rijssens Mannenkook

Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op zaterdag 18 november een najaarsconcert in de Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1 te Zeist. Aan dit concert werken verder mee Hendrik van Veen, Orgel en op de vleugel Jan Lenselink. Verder treedt tenor Jacob Schenk op als solist.

Het Rijssens Mannenkoor is een veel gevraagd koor en is één van de grootste koren van Oost-Nederland. Afgelopen jaar heeft het koor opgetreden in Rijssen maar ook in Delden, Deventer, den Ham, Enter, Amersfoort, Markelo en in Sankt Gallen en Degersheim Zwitserland. Er staat dit jaar nog een concert in Hengelo op het programma. Ook geeft het koor een Nieuwjaarsconcert samen met Henk Poort Gemiddeld geeft het koor ongeveer 10 concerten per jaar.
Het Rijssens Mannenkoor heeft een breed repertoire van musicals, klassieke en geestelijke muziek maar ook moderne klassiekers uit de popmuziek. Dat geeft een herkenbaar eigen geluid en maakt dat het koor zich bij optredens mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Jaap Kramer werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk, waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort. Jaap komt uit een muzikale familie en werd dus van kinds af aan door muziek omgeven. J Jan Lenselink is al meerdere jaren de vaste begeleider van het Rijssens Mannenkoor op de vleugel. Met zijn virtuoze improvisaties en betrokkenheid weet hij de toeschouwers elke keer weer te boeien. Hendrik van Veen is evenals Jaap geboren op Urk en was ook al op zeer jonge leeftijd actief als organist.

Jacob Schenk (Urk, 1973) is een Nederlandse zanger en arrangeur. Ook Jacob is geboren op het voormalige eiland Urk en hij was al vroeg geïnteresseerd in alles wat geluid maakt. Jacob Schenk zal tijdens het optreden de tenorsolo’s voor zijn rekening nemen. Jan Lenselink en Hendrik van Veen zullen tijdens het concert als solisten optreden en samen ook een instrumentaal intermezzo verzorgen. Kortom: professionals van naam, die samen met het Rijssens Mannenkoor garant staan voor een prachtig concert. Reden genoeg voor de muziekliefhebbers om dit niet te willen missen. 
Het concert begint om 19.30 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur.  Kaarten voor dit concert kosten €12,50. Voorverkoopadressen zijn: Primera, Vrijheidsplein 58-64 Zeist. Tel:06-15370263. Tabaksspeciaalzaak van Daatselaar, Dorpsstraat 10 Woudenberg.Tel:033-2861367. En aan de kerk. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl. Hier kunt u ook alle informatie vinden over het koor en concerten die binnenkort worden gegeven. 

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?