Deelnemers gezocht voor onderzoek naar knieartrose

atrose onderzoek

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar knieartrose. Met uw deelname draagt u bij aan de toekomstige zorg voor mensen met knieartrose.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van mensen met knieartrose. Het aanleren van een looppatroon, waarbij er minder druk wordt uitgeoefend op de knie en bijdraagt aan minder klachten, kan daar onderdeel van uitmaken. 

Het volhouden van dat nieuwe looppatroon is lastig, omdat men al het hele leven op een bepaalde manier loopt. Feedback op het looppatroon kan helpen om een nieuwe manier van lopen sneller en/of beter aan te leren. Hiervoor zouden in de toekomst eventueel sensoren in de thuissituatie ingezet kunnen worden (zie afbeelding). 
In dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen met knieartrose die willen deelnemen aan een groepsgesprek. Hierin bespreken we uw eisen -en wensen waaraan een draagbare sensor moet voldoen om mensen met knieartrose te ondersteunen in het aanleren en volhouden van een ander looppatroon (en hun klachten verminderen). 

Criteria voor deelname: Bent u 18 jaar of ouder, heeft u knieartrose, én kunt u zonder loophulpmiddel wandelen? Dan mag u meedoen!

Het groepsgesprek vindt plaats in de vestiging van Artrose Instituut Zeist (Badmeester Schenkpad 14, Zeist) op maandag 17 juni van 10:00 tot 11:00 uur. Het belooft een gezellige en informatieve bijeenkomst te worden met koffie en thee. Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen met Ruben Stekelenburg, bereikbaar via e-mail: ruben.stekelenburg@hu.nl of telefonisch op +31 6 39328473.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?