Nederlands Kampioenschap goochelen 2022 in Theater Figi in Zeist

Zondag 16 oktober strijden zo┬┤n 15 goochelaars in het theater Figi in Zeist om het Nederlands Kampioenschap goochelen. Naast de diverse wedstrijden kun je die dag ook lezingen van buitenlandse goochelaars bijwonen, geven goochelwinkels demonstraties en is er een avondshow met optredens van bekende artiesten.

Komende zondag zijn er twee categorie├źn waarbinnen de deelnemers aan het Nationale Kampioenschap prijzen kunnen winnen. Zo is er de categorie ┬┤Stage┬┤ bestaande uit manipulatie, illusie algemeen goochelen of mentalisme en is er de categorie ┬┤Close-up┬┤. Hierbij kun je denken aan goocheltrucs met kaarten, munten parlour etc.

LEES OOK:
Kerstmarkt en lichtjesparade tijdens opening Winter Wonderland

Naast wedstrijden kun je die dag ook lezingen volgen van topgoochelaars uit binnen- en buitenland. Zo is er een starlecture van Jon Allen, een Britse goochelaar die je alles gaat leren over de zogeheten ┬┤peektechniek┬┤. Daarnaast is er een lecture van de Zweed Tom Stone, een oud-hoofddocent aan de Stockholm University of Arts voor gevorderde goochelaars en schrijver van diverse boeken. Beiden goochelaars treden ook op tijdens de avondshow waarvoor je apart tickets kunt kopen.
Voor het programma, de kaartverkoop en meer informatie over het Nederlands Kampioenschap goochelen vind je op de website van het evenement. “We rekenen dat zo┬┤n 200 goochelaars die dag afreizen naar Zeist, het belooft dus een magische dag te worden waarbij goochelaars met dezelfde passie elkaar kunnen ontmoeten”, meldt de organisatie”

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?