zeist de open slotstad

Openbaar Lyceum Zeist opent inclusieve kleedkamer

kleine kleedkamer olz zeist
© Openbaar Lyceum Zeist

Afgelopen vrijdag, tijdens Coming Out Day, is op het Openbaar Lyceum Zeist (OLZ) een nieuwe kleedkamer geopend: een speciale kleedkamer voor leerlingen die zich niet prettig voelen in een reguliere kleedkamers. De ‘kleine kleedkamer’.

Uit gesprekken met transgender of non-binaire jongeren bij ons op school is gebleken dat het omkleden voor de gymles een lastig moment  kan zijn. In welke kleedkamer kleed je je dan om?“, meldt Openbaar Lyceum Zeist aan deze krant. “Als transjongen voel je je waarschijnlijk niet op je plek in de meidenkleedkamer, maar kan het goed zijn dat je raar wordt aangekeken in de jongenskleedkamer“.

Met de nieuwe kleedkamer wil de openbare middelbare school in Zeist een oplossing bieden voor het alternatief: de hele dag in sportkleren rondlopen of om kleden in het toilet. “Met de komst van de kleine kleedkamer is een stap gezet in de goede richting om zowel het praktische als het mentale probleem op te lossen: deze inclusieve kleedkamer is bedoeld als veilige plek voor iedereen die zich in de jongens-of meisjes kleedkamers niet prettig voelt“.




Openbaar Lyceum Zeist laat weten heel blij en trots te zijn op de nieuwe kleedkamer. “Het belangrijkste blijft dat we aan al onze leerlingen steeds opnieuw laten zien en voelen dat iedereen mag zijn zoals die is en dat we ons best doen om een veilige omgeving te creëren. In dit geval met een kleedkamer“, aldus OLZ.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad