zeist de open slotstad

Open Monumentendagen Zeist 2024: ‘Van harte welkom op 45 locaties’

open monumentendagen 2024 zeist

Peter de la Mar (Geheugen van Zeist) en Gildegidsen Agnes Bos en Mieke Kroep zijn er klaar voor! © Geheugen van Zeist

Op 14 en 15 september is het weer tijd voor de Open Monumentendagen. Ook in Zeist zijn er ruim 40 locaties waar bezoekers een uniek kijkje achter de schermen kunnen nemen. Bij diverse locaties zijn aanvullende activiteiten georganiseeerd.

Veel monumentale locaties zijn niet altijd toegankelijk voor publiek, maar daar komt op 14 en 15 september verandering in. Maar liefst 45 locaties openen hun deuren voor publiek. Op de website Openmonumentendag.nl zijn alle locaties in Zeist bekijken.




In Zeist wordt er tijdens de Open Monumentendagen extra stilgestaan bij het 100-jarig eigenaarschap van Slot Zeist van de gemeente: “Bovendien vieren we op zondag 15 september dat Slot Zeist in 2024 precies 100 jaar in eigendom is van de gemeente Zeist. Daar ben ik als wethouder uiteraard extra trots op“, meldt wethouder Walter van Dijk.

Tekst gaat door onder de video.

De Open Monumentendagen zijn volgens Peter de la Mar, projectmanager van Geheugen van Zeist, een hoogtepunt: “Binnen de gemeente Zeist zijn verschillende erfgoedorganisaties actief. Deze werken samen onder de naam Geheugen van Zeist. Hoogtepunt zijn de Open Monumentendagen in september, waarin we het verleden van Zeist voor het voetlicht brengen. We doen dit jaar mee op zaterdag 14 én zondag 15 september. Je bent van harte welkom op zo’n 45 locaties met volop aanvullende activiteiten“.




zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad