Monique Bosga neemt na 35 jaar afscheid van Zwembad Dijnselburg

monique bosga dijnselburg

Monique Bosga, die na 35 jaar afscheid neemt van Zwembad Dijnselburg. © Zwembad Dijnselburg

De geliefde zwemonderwijzer van Zwembad Dijnselburg stopt ermee. We hebben het natuurlijk over Monique Bosga, die na een indrukwekkende periode van 35 jaar afscheid neemt van het zwembad. Monique’s toewijding en passie voor het zwembad en de gemeenschap hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten, meldt het zwembad.

Het begon allemaal in de jaren 70, toen Monique haar loopbaan begon bij Zwembad de Geiser als zwemonderwijzer. Een aantal jaar later, in 1980, nam Monique deel aan de Olympische Spelen in Moskou. Ze deed mee aan de onderdelen 100 en 200 meter rugcrawl. Vanaf die tijd werkte Bosga met tussenpozen altijd bij Zwembad Dijnselburg.




Monique’s warme persoonlijkheid en toewijding aan de veiligheid en het welzijn van de zwemmers maakten haar een gewaardeerd en gerespecteerd lid van het team en de gemeenschap. Haar inzet voor het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl zal nog vele jaren doorwerken“, meldt Zwembad Dijnselburg.

Monique noemt het een voorrecht om voor zo’n lange tijd deel uit te kunnen maken van het zwembad en spreekt haar dankwoorden uit: “Ik ben dankbaar voor de steun van mijn collega’s, de zwemmers en alle partners waarmee we hebben samengewerkt. Hoewel ik het dagelijkse werk zal missen, kijk ik uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven en zal ik altijd met plezier terugdenken aan mijn tijd hier.

De bedrijfsleider van Zwembad Dijnselburg laat weten Bosga te gaan missen: “Monique heeft met haar inzet en passie een blijvende impact gehad op Zwembad Dijnselburg en de hele gemeenschap. We zullen haar enthousiasme en toewijding enorm missen, maar wensen haar een heerlijk pensioen toe vol met nieuwe avonturen en ontspanning.”




zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?