Man (20) uit Zeist aangehouden na poging tot inbraak in Driebergen

politie zeist

Zaterdag 20 juli 2024 heeft de politie twee mannen uit Zeist en Bilthoven aangehouden na een poging tot inbraak aan het Mevrouw van Vollenhovenpark in Driebergen-Rijssenburg. Een derde verdachte kon ontkomen, maar is afgelopen maandag alsnog aangehouden.

De 21 jarige man uit Bilthoven en de 20 jarige man uit Zeist zijn volgens de politie mogelijk te koppelen aan meerdere, andere impactvolle zaken in Oost- en Midden-Nederland. “Het onderzoek naar die zaken liep al in Oost-Nederland“, meldt Politie Zeist.

In Dreumel werd een dame op 14 juni 2024 gebeld door iemand die zich voordeed als een politiemedewerker. “Er waren signalen dat er zou worden ingebroken in haar woning en een collega zonder politiekleding (onopvallend) zou haar waardevolle spullen komen veiligstellen. Er werden uiteindelijk sieraden buitgemaakt“, aldus de politie. Dezelfde wijze werd ook tijdens de andere zaken gebruikt.




ZIE OOK:
Inwoner van Zeist thuis bestolen door twee nepagenten

De derde verdachte, eveneens een 20-jarige man uit Zeist, is inmiddels in vrijheid gesteld maar blijft volgens de politie verdachte naar de poging tot inbraak in Driebergen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?