zeist de open slotstad

Dat is handig: statiegeldbeugels op prullenbakken in Zeist

statiegeldbeugel grijssen
Statiegeldbeugel van Grijssen. © Zeist Media Groep

Het wordt verzamelaars van statiegeldblikjes uit prullenbakken een stuk makkelijker gemaakt in Zeist. Aan de buitenkanten van diverse prullenbakken in het centrum worden statiegeldbeugels gemonteerd. De eerste is inmiddels gespot aan de 1e Hogeweg in Zeist.

In deze opvallende oranje beugels kunnen statiegeldflesjes en blikjes geplaatst worden. Zo belanden deze niet bij het restafval en kunnen deze makkelijk opgepikt worden door een voorbijganger die ze verzamelt.

De statiegeldbeugels zijn van Grijssen. “Met de komst van de de nieuwe statiegeldbeugel van statiegeldflesjes en -blikjes wil Grijsen het aantal plunderingen van afvalbakken in Nederland fors terugdringen. Eerder waren minderbedeelden vaak opzoek naar statiegeld in een afvalbak waarbij veel zwerfafval ontstond. Dit vindt Grijsen zonde en onnodig“, is te lezen op de website van de ontwikkelaar.




Tekst gaat verder onder de foto.

statiegeldbeugel prullenbakken zeist
Een statiegeldbeugel van Grijssen op een prullenbak aan de 1e hogeweg © Zeist Media Groep

In april is in de raad een motie vreemd aangenomen over een oplossing rondom prullenbakken voor plastic flesjes en blikjes. Deze werd ingediend door CDA, VVD en GroenLinks. “Die riep op om de mogelijkheden voor een inzamelplek in de buurt van vuilnisbakken te onderzoeken en beleidsmaatregelen te nemen. Dit is de uitvoering van deze motie“, meldt een woordvoerder van de gemeente aan deze krant.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad