zeist de open slotstad

Ava Latul officieel beëdigd als kinderburgemeester van Zeist

ava latul kinderburgemeester

Ava Latul (midden) met voormalig kinderburgemeester Yehailey Adawde (l.) en burgemeester Joyce Langenacker (r.) © Gemeente Zeist

Ava Latul (9) is vanavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Zeist officieel beëdigd als kinderburgemeester door burgemeester Joyce Langenacker. Hiermee neemt Ava het stokje over van Yehailey Adawde.

Vanavond tijdens de raadsvergadering op 10 september 2024 was het zover: Ava Latul werd officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester van Zeist. “Ik ben enorm trots dat ik de kinderburgemeester van onze mooie gemeente mag zijn!“, klinken de eerste woorden van Latul. “De stem van alle kinderen in Zeist horen én laten horen, daar kijk ik naar uit. Ik hoop dat we mooie plannen kunnen maken deze twee jaar!




Voordat Ava Latul beëdigd werd, werd er stilgestaan bij de ambtsperiode van Yehailey Adawde. Zij kreeg een plant en een cadeautje uit handen van de burgemeester. Adawde nam zelf ook nog even het woord: “Het uitreiken van de lintjes was één van de hoogtepunten. Ik vond het bijzonder om mensen te mogen eren die zoveel voor onze gemeenschap hebben betekend“, aldus de voormalige kinderburgemeester. “Tot slot wil ik Ava, de nieuwe kinderburgemeester, heel veel succes wensen. Ik weet zeker dat je het geweldig zult doen en net zoveel plezier zult beleven als ik!“.

ZIE OOK:
Raadsvergaderingen gemeente Zeist weer bij te wonen via YouTube

Meer dan vijftien kinderen stelden zich kandidaat als nieuwe burgemeester. Er vonden gesprekken plaats met een jury, die onder meer bestond uit de voormalige kinderburgemeester Yehailey Adawde en burgemeester Langenacker, waarna er gekozen werd voor Ava Latul.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad