zeist de open slotstad

Op vakantie naar Kopenhagen? Overweeg een veerbootreis

veerboot reizen naar kopenhagen
© Canva

Kopenhagen is een prachtige bestemming. Of het nu gaat om een midweek in de herfstvakantie óf een weekendje weg met vrienden. Maar, hoe kun je eigenlijk het best reizen naar Kopenhagen? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om af te reizen naar Kopenhagen in Denemarken.

Het is belangrijk om eerst even stil te staan bij de precieze locatie van Kopenhagen. Deze hoofdstad van Denemarken is namelijk gelegen op Deense eilanden Funen en Seeland. Om hier te komen kun je het best reizen met de veerboot. Goed om te weten: je kunt gewoon met je auto reizen.

Veerboot van Duitsland naar Denemarken

Vanaf Duitsland gaan er vanaf verschillende havens – meermaals per dag – veerboten richting Denemarken. Kijken we naar Kopenhagen, dan zijn er twee veerbootroutes erg interessant:




  • Van Puttgarden naar Rodby
  • Van Rostock naar Gedser

Op de website viascandi.nl blijkt dat de kortste route van Puttgarden naar Rodby loopt. Deze route is zo’n 20 kilometer lang en de overtocht duurt ongeveer 45 minuten.

Routes naar Denemarken met elkaar vergelijken

Op de overzichtspagina van viascandi kun je de veerboot routes naar Denemarken met elkaar vergelijken. Handig, want het is immers afhankelijk waar vandaan jij vertrekt welke van de twee je het beste kunt kiezen.

Optioneel: via de Grote Beltbrug, Storebæltbroen

Zit je niet te wachten om met de auto via een veerboot naar Denemarken te reizen? Dan kun je er ook voor kiezen om via grote bruggen direct naar Kopenhagen te rijden. Je rijdt dan eerst een heel stuk door Denemarken heen, waarna je via de Grote Beltbrug, naar de Deense eilanden kunt rijden.




Let op: ook daar heb je tickets voor nodig, die je hier online kunt aanschaffen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad