zeist de open slotstad

Gemeente Zeist voert op het gemeentehuis en digitaal de regenboogkleuren op Coming Out Day

coming out day gemeente zeist 2024
© Gemeente Zeist, inzet; Facebook

Vandaag, 11 oktober 2024, is het Coming Out Day. Ter gelegenheid van deze dag voert gemeente Zeist op het gemeentehuis en digitaal de regenboogkleuren. Onder meer het logo op de social media kanalen van de gemeente is tijdelijk veranderd.

Vandaag is een bijzondere dag! Coming Out Day, ofwel ‘kom-uit-de-kast-dag’, is een dag waarop we vieren dat iedereen openlijk zichzelf mag zijn“, meldt Gemeente Zeist op social media.

Op het gemeentehuis van Zeist is een regenboogvlag gehesen en op de social media kanalen zijn de logo’s gewijzigd in een variant met de regenboogkleuren. “Het draait om de zichtbaarheid van de regenbooggemeenschap en wordt elk jaar gevierd op 11 oktober. “.




De gemeente stelt dat iedereen in Zeist mee moet kunnen doen in de samenleving: “Ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, gender, seksuele voorkeur, inkomen, talenten en beperkingen, het is belangrijk dat jij jezelf kunt zijn.

Op het gebied van LHBTQIA+ bevordert de gemeente bewustwording en de acceptatie van diversiteit. “Hierbij is extra aandacht voor de positie van ouderen in de gezondheidzorg en jongeren in het onderwijs. Samen met veel organisaties zoals Artikel 1 Midden Nederland, COC Midden Nederland en Stadslab Zeist“.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?




zeist de open slotstad