Zeister bomen krijgen ‘TreeTags’: een duurzame poster met informatie over hun waarde

treetag gemeente zeist

© Mark Rotteveel

Op 19 september krijgen bomen op honderden plekken in Europa een TreeTag: een duurzame poster met informatie over hun waarde. Ook in Zeist worden bomen voorzien van zo’n waardering. Wethouder Catsburg zal om 10.00 uur de eerste TreeTag op de Markt officieel ophangen.

Met deze TreeTags wordt aandacht gevraagd voor het belang van bomen, met name de bomen met grote boomkronen. Op de posters is informatie te vinden over ‘de diensten’ de boom levert. Hierbij kan gedacht worden aan het afvangen van luchtvervuiling en de hoeveelheid lucht de boom levert.




In de gemeente Zeist zullen zo’n 30 bomen voorzien worden van een TreeTag, waaronder een Gewone Esdoorn op de Markt.

De Gewone Esdoorn aan de Markt is door de gemeente en Pius Floris geselecteerd omdat hij nu en in de toekomst grote waarde heeft voor de gemeenschap. Dit is een boom die we op veel meer plekken willen zien”, aldus Mark Rotteveel, ambassadeur Leefbare Stad bij Pius Floris. “Maar dan zullen we soms wel moeilijke keuzes moeten maken en de consequenties aanvaarden. Minder licht voor zonnepanelen, minder plek voor parkeerplaatsen. Het kan niet altijd allemaal tegelijk. Echter moeten we daarbij niet onderschatten hoeveel bomen betekenen voor een prettige en gezonde leefomgeving. En het is goed als we daarover het gesprek blijven voeren in de gemeente.”

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?